;

Advanced Air Cleaner: tehnologie unică de curățare a aerului în automobilele Volvo din șirul de modele ale a.2021 .

Pentru automobilele Volvo din șirul de modele ale anului  2021 este disponibilă tehnologia avansată de filtrare a aerului Advanced Air Cleaner (AAC), inegalabilă în industria auto mondială. Tehnologia este parte a sistemului   CleanZone și este oferită ca opțiune suplimentară pentru întregul șir de modele Volvo, cu excepția SUV-ului urban XC40.

Advanced Air Cleaner — a fost dezvoltată în comun de  Volvo Cars și compania suedeză Blueair, care ridică filtrarea aerului la un nivel total nou grație multi-filtrului inovator, a senzorului de particule de clasa РМ2.5 (particule mai mici de 2,5 mkm) și a ionizatorului microparticulelor de înaltă tensiune.  În salon, aerul este curățat la 95%, ceea ce este net superior normelor stabilite anterior pentru sistemul inteligent   IAQS (70% particule).

Senzorul climatic montat determină numărul particulelor PM2.5 din salon și oferă această informație șoferului pe ecranul sistemului Sensus, dar și în aplicația Volvo On Call, cu ajutorul căreia proprietarul unui Volvo capătă posibilitatea de a aprecia la distanță nivelul de poluare a aerului în interiorul automobilului și să-l curețe înainte de a  porni la drum.  Particulele care pătrund din afară sunt ionizate, după care – cuprinse de filtrul avansat. Dacă aerul din exterior este prea poluat, livrarea lui se stopează și este inclusă funcția  recirculare și curățate a aerului din salon. 

«Pericolul de poluare a aerului în orașele noastre  are un caracter multi-factorial, o problemă aparte o constituie așa zisele particule fine. De obicei, ele se clasifică reieșind din dimensiuni, de cele mai multe ori este vorba despre particule de cca 2,5 mkm (PM2.5) și 10 mkm (PM10). Există numnewroase surse de proveniență a lor : picături minuscule de acid rezultate din interacțiunea  gazelor de eșapament cu aburii dihn atmosferă, reziduuri tari de combustibil,  frecarea de asfalt a protectoarelor de cauciuc . Vedem că nici renunțarea totală la motoarele cu ardere internă și la evacuarea fumului nu ne izbăvește de suspensiile toxice și de aerozoli.  Trebuie să ne protejăm. Tehnologia   Advanced Air Cleaner este un complex de metode avansate de combatere a poluărilor periculoase, bazate pe realizările științifice din ultimele decenii », — comentează Svetlana Poddubco, colaborator  științific superior la Institutul de probleme medico-biologice a AȘR. 

În orașele maro concentrația particulelor  РМ2.5 poate atinge indici așa de mari, încât să prezinte pericol pentru sănătate.  Din cauza dimensiunilor, chiar nefiind toxice, ele pot pătrunde în organele respiratorii, se pot acumula în organism, provoca alergii, iritații urmate de infecții și alte consecințe neplăcute.  Anume de aceea compania   Volvo Cars acordă o atenție specială elaborării unor tehnologii de genul Advanced Air Cleaner, care permit pasagerilor  Volvo să respire aer curat în orice situații.

Alte noutăți

26.04.2021
Restilizare KODIAQ: la aproximativ patru ani după ce ŠKODA a lansat primul model din gama SUV, cu succes la nivel mondial, producătorul auto a prezentat modelul său KODIAQ restilizat. Brandul c...
17.03.2021
Land Rover Defender a fost desemnat câștigător după părerea femeilor din anul 2021. Este prima dată când un Land Rover câștigă un asemena premiu internațional, pentru cel mai capabil...
17.03.2021
Volvo Cars introduce o gamă de upgrade-uri pentru XC60, inclusiv adăugarea noului sistem informațional alimentat de Android al companiei cu aplicații și servicii Google încorporate, făcând...
17.03.2021
Renault anunță că noul său logo, dezvăluit în premieră cu ajutorul conceptului electric Renault 5, va fi introdus gradual pe toate modelele din gamă, până în 2024.
04.12.2020
Anul acesta este special și vrem să-l petrecem într-un mod special. Compania DAAC Hermes vine cu cadouri sub forma de oferte speciale pentru întreagă gamă de automobile în showroo...