Misiune
Misiune

Misiunea companiei

Valori și Misiune

În situaţia în care sistemul de redistribuire a bunurilor materiale este imperfect, e bine ca cercurile de afaceri să fie conştiente de necesitatea implicării lor în dezvoltarea societăţii. Conducerea сompaniei DAAC Hermes acordă o atenţie sporită acestor probleme. Din acest punct de vedere, sarcinile pe care şi le-a propus сompania, pot fi clasificate după cum urmează:

  • Realizarea speranţelor angajaţilor companiei (salarii decente, posibilitatea de a face o carieră, condiţii normale de muncă, confort psihologic în interiorul colectivului);
  • Realizarea speranţelor statului (sporirea constantă a impozitelor plătite de сompanie la buget, crearea noilor locuri de muncă, atragerea investiţiilor în economia ţării);
  • Realizarea speranţelor clienţilor сompaniei (servicii de calitate, posibilitatea materializării operative a oricărui "vis" automobilistic);
  • Realizarea speranţelor societăţii (susţinerea artei, culturii şi sportului, acte de caritate în folosul păturilor social vulnerabile).

În vederea îndeplinirii acestor sarcini, compania a elaborat un sistem de remunerare a muncii, care oferă fiecărui angajat posibilitatea de a avea un câştig decent, sunt create condiţii pentru a urca pe treptele carierei, o atenţie sporită se acordă ergonomiei locurilor de muncă şi climatului psihologic în colectiv.

Dezvoltarea continuă a businessului îi permite companiei DAAC Hermes să creeze noi locuri de muncă (astăzi în businessul auto al companiei muncesc cca. 330 persoane), şi să sporească plăţile în bugetele de stat, în cel social şi în cel local. Compania extinde mereu spectrul serviciilor oferite clienţilor, are grijă de calificarea profesională a angajaţilor şi tinde să ofere clienţilor săi raportul optim între preţ-calitate, în gama brandurilor comercializate.

Compania întotdeauna a susţinut cultura şi arta, sponsorizând multe festivaluri ale muzicii de operă şi estradă, organizând anual în Sala cu Orgă din mun. Chişinău concerte consacrate Zilei Internaţionale a Femeii 8 martie, editând cărţi, consacrate artei muzicale moldoveneşti, istoriei Moldovei, etc. Compania susține activ sportul. De 27 ani, Preşedintele companiei este şi preşedinte al Federaţiei de Box din Moldova, care în repetate rânduri a fost recunoscută drept cea mai bună federaţie sportivă a ţării, iar pugiliştii moldoveni au cucerit 2 din cele 5 medalii olimpice, obţinute de Republica Moldova de-a lungul anilor de independenţă. De mai mulţi ani compania sponsorizează câteva case de copii, acordă sprijin constant mai multor familii cu mulţi copii, participă la numeroase acţiuni de caritate.

26 ANI DE ACTIVITATE A COMPANIEI DAAC

La sfârșitul lui mai 2019, DAAC Hermes a sărbătorit o etapă importantă în istoria sa – un sfert de secol de activitate pe piața Republicii Moldova. Festivitățile dedicate acestui eveniment au avut loc în incinta Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Ceremoniile oficiale, amintirile emoționante, cuvinte de recunoștință pentru o muncă cinstită, precum și planuri pentru viitor au fost auzite la întâlnirea solemnă a echipei companiei. Iar din moment ce orice aniversare nu este doar un motiv de sărbătoare, ci și o mare oportunitate de a privi înapoi pentru a aprecia realizările, vom face o mică retrospectivă a drumului parcurs de companie în cei aproximativ 26 de ani de activitate .

Primul-născut al familiei DAAC a fost cooperativa de producere GOLVO, după ea - compania financiară DAAC-Invest, care, la momentul înregistrării oficiale a Societății DAAC Hermes, avea deja un nume în Republica Moldova. Prezența lor decentă în economia moldovenească din acei ani, se poate spune, că a servit în caliatate de "lansator", cu care la sfârșitul lunii mai 1994 și-a început "zborul" DAAC Hermes S.A.

Astăzi, în țara noastră, nu există o altă companie, care să vândă și să deservească mașini la o scară atît de largă, oferind multe mărci cu renume mondial. Începutul acestei direcții în activitatea DAAC Hermes a fost pus în anul 1997. Apoi, deschiderea centrului modern SKODA, construit în deplină conformitate cu cerințele concernului ceh Skoda Auto, adică în conformitate cu cele mai înalte standarde europene, a reprezentat un eveniment cu adevărat semnificativ pentru piața din Republica Moldova. Calitatea înaltă a deservirii, atenția acordată fiecărui client, servicii corporative excelente în curând au fost apreciate după merit atît de automobiliști, cît și de agenții economici. SKODA a rămas pentru mult timp copilul nostru răsfățat, a câștigat recunoașterea și simpatia universală, mașinile acestui brand au devenit cele mai bine vândute în țara noastră. În anul 2000 compania a "valorificat" RENAULT-ul francez, în 2002 – mărcile CITROEN și DACIA, în 2003 – NISSAN și FORD. După showroom-ul de pe str. Calea Ieșilor, capitala Moldovei a fost împodobită cu un alt complex ultra-modern sub numele de DACIA-RENAULT-NISSAN de pe str. Petricani, mai târziu, pe aceiași adresă au fost amplasate showroom-urile MAZDA și CITROEN, apoi pe bd. Cantemir a fost ridicat și inaugurat showroom-ul VOLVO – LAND ROVER. Începând cu anul 2008 compania oferă consumatorilor moldoveni automobilele SUZUKI, iar din 2011 – renumitele în toată lumea mașini de marca JAGUAR. DAAC Hermes a deschis showroom-uri auto moderne în orașele Cahul și Bălți. Pe tot parcursul compania a oferit întreg ciclu de servicii la procurarea, deservirea pe garanție și post-garanție a automobilelor. Mereu și în toate, DAAC Hermes tinde să corespundă criteriilor de lider și îi reușește.

De asemenea, la începutul anilor nouăzeci ai secolului trecut, DAAC Hermes S.A. a câștigat o poziție puternică pe piața de calculatoare a republicii. După ce a dezvoltat această direcție de activitate, compania a devenit foarte curând lider în domeniul echipamentelor și a tehnologiei informaționale. Câțiva ani mai târziu, din această direcție de activitate a companiei a crescut o subdiviziune structurală independentă, care are astăzi și autoritate și un nume notoriu: DAAC System Integrator. Este suficient să numim doar câțiva dintre clienții ei, pentru a înțelege de ce compania se bucură de popularitate în rândul utilizatorilor de tehnologii  informaționale: Premier Energy, Moldtelecom, Vitanta, cele mai mari bănci din țară, cum ar fi Banca Națională a Moldovei, Moldova Agroindbank, Eximbank, Moldinconbank , Banca Mondială în Moldova, Banca Comercială Română și altele. Serviciile companiei noastre sunt de asemenea utilizate de ambasadele străine, organizațiile internaționale, diverse structuri de stat ale Republicii Moldova. DAAC System Integrator este deja o companie internațională, implementând o serie de proiecte dincolo de hotarele Republicii Moldova. Este caracterizată printr-o abordare integră a implementării proiectelor, folosește cele mai promițătoare și sofisticate produse hardware și software a liderilor mondiali, apreciază profesionalismul înalt a angajaților săi.

Un capitol separat în biografia companiei îl constituie activitatea fostului fond de investiții pentru privatizare DAAC Hermes, reorganizat mai târziu în societatea pe acțiuni DAAC Hermes grup S.A. Compania a participat la procesul de privatizare a proprietății de stat și la munca grea de revigorare a întreprinderilor, privatizate într-o situație economică foarte dificilă. Astăzi, compania are un portofoliu investițional de înaltă calitate, cu care se mândrește pe bună dreptate. Este suficient să spunem, că include asemenea întreprinderi ca Agrotehcomert (Hîncești), Hidroinpex (Soroca), Pielart (Chișinău), Holda argintie (Drochia) și altele.

La început de drum, acum 26 ani, angajații companiei  puteau fi numărați pe degete. Astăzi, potrivit statelor de personal, cca. 1000 de persoane lucrează la întreprinderile grupului DAAC. Acum 26 ani în urmă multe lucruri le învățam, cum se spune, "din mers" - astăzi trimitem din timp oamenii noștri la studii, deoarece ne dorim specialiști calificați și avem grijă de imaginea companiei, 26 de ani în urmă ne înghesuiam în spații închiriate – astăzi fiecare dintre structurile DAAC dispun de oficii moderne, în care există toate condițiile pentru ca oamenilor să le fie comod, iar munca să le aducă bucurii. În mai bine de un sfert de secol de activitate, în comun, s-au consolidat tradiții minunate, la care ținem foarte mult. Toate acestea vorbesc despre faptul, că DAAC se dezvoltă, prosperă, și că are un viitor minunat. Căci, la drept vorbind, pentru o așa companie, precum DAAC, 26 de ani reprezintă vârsta realizărilor, majoritatea cărora încă urmează.